ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Шампионът от US Open през 2021 г. Даниил Медведев (Русия) се класира за осминафиналите на тазгодишното издание на турнира, след като се наложи над аржентинеца Себастиан Баес с 6:2, 6:2, 7:6 (8).

Световният №3 направи три пробива през първия сет, срещу един на съперника, и това му позволи да спечели частта за 41 минути. Толкова продължи и вторият сет, в който руснакът направи два брейка в подаването на Баес.

Аржентинецът проби сервиса на Медведев за 3:1 в третата част. След това поведе с 4:1 и пропусна четири възможности за брейк в подаването на световния №3. Руският тенисист все пак взе своя сервис-гейм и намали изоставането си.

Топ Коефициенти за Спортни Залози!

В този момент Даниил Медведев първо поиска медицински таймаут, а след това настоя за затварянето на покрива на корта, тъй като усетил падането на капки дъжд. Прогноза за валеж нямаше, а и от кадрите на телевизионните камери не стана видно дали наистина започва да вали. Покривът все пак беше затворен.

С принудителната пауза руснакът спря устрема на Баес в третия сет, върна пробива и доведе частта до тайбрек. В него Медведев стигна до четири мачбола, като успя да се възползва едва от последния от тях.

На осминафиналите руският тенисист ще се изправи срещу австралиеца Алекс де Минор, който постигна победа с 6:1, 6:3, 6:2 над Николас Джари (Чили).

Всички резултати на US Open при мъжете
Всички резултати на US Open при дамите