Даниил Медведев се класира за четвъртфиналите на Australian Open, след като победи световния №70 Максим Креси (САЩ) с 6:2, 7:6(4), 6:7(4), 7:5. Руснакът доста се поизпоти, докато достигне до успеха. Той спечели без много напрежение първия сет, но във втория сет се стигна до тайбрек. Във втората част не позволи на Медведев да стигне до нито една точка за пробив, а пред самия него се откри шанс за спечелването на сета при 6-5. Медведев обаче се измъкна майсторски, а в тайбрека беше на висота.

В третия сет и двамата поискаха таймаут заради проблеми в кръста. Първо до медицински помощ прибяга руснакът, а после и американецът.  Така спорът отново трябваше да бъде решен чрез тайбрек, в който този път  роденият в Париж тенисист измъкна.

Четвъртият сет бе най-дългият в двубоя и продължи точно един час. Равенството се запази до 5:5, когато Медведев проби. После руснакът си взе подаването, а с това и мача.

В следващия кръг Даниил Медведев ще се изправи срещу Феликс Оже-Алиасим.  Канадецът достигна до трети пореден четвъртфинал на Големия шлем, след като победи с 2:6, 7:6(7), 6:2, 7:6(4) Марин Чилич на Откритото първенство на Австралия. Мачът продължи 3 часа и 39 минути.

Хърватинът спечели първия сет с неочаквана лекота, но след това световният №9 взе нещата в свои ръце и напълно заслужено триумфира.

Канадецът показа и по-здрави нерви в двата тайбрека, до които се стигна. Първият бе доста оспорван, а във втория  интрига нямаше. Феликс Оже-Алиасим дръпна с 3:0 точки в началото и успя да запази аванса си.