Руснакът Даниил Медведев, който преди дни си изпусна нервите на корта и скандализира с поведението си, се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис на трева в Майорка (Испания) с награден фонд от 886 500 евро. Миналогодишният шампион се наложи след обрат с 4:6, 6:3, 6:2 срещу сънародника си Аслан Карацев.

Лидерът в световната ранглиста загуби подаването си в петия гейм на срещата, за да изостане в резултата. Медведев се добра до изравняване след решителен пробив за 5:3 във втория сет, а след това взе аванс с 4:1 в решителната част, за да приключи двубоя за близо два часа и половина.

В следващия кръг Медведев ще играе срещу Роберто Баутиста Агут (Испания).                    

Стефанос Циципас също се класира за четвъртфиналите на турнира в Майорка. Поставеният под номер 2 представител на Гърция спечели с 6:4, 6:4 срещу заемащия 40-то място в световната ранглиста Иля Ивашка. 

В следващия кръг гръцкият тенисист ще се изправи срещу Маркос Хирон. Американецът победи трудно след обрат с 4:6, 7:6 (5), 6:4 своя сънародник Макензи Макдоналд.  

Третият в схемата Денис Шаповалов отпадна във втория кръг след изненадващо поражение с 4:6, 1:6 срещу Бенжамен Бонзи за само 67 минути.