Българският тенисист Димитър Кузманов се класира за втория кръг на сингъл на турнира на клей от сериите ATP Challenger 50 в Добрич с награден фонд 36 900 евро. Надпреварата се провежда при отлични условия на кортовете на ТК "Изида".

Поставеният под номер 9 пловдивчанин победи със 7:5, 6:3 Раул Бранкачо (Италия), като срещата продължи 93 минути.   

Българинът поведе с 5:3 в първия сет, след като проби подаването на противника за 4:2. Но допусна пробив за 4:5 и последва изравняване при 5:5. След това обаче Кузманов обаче спечели следващите два гейма, а с това и сета със 7:5. Във втората част Мико поведе с 5:1, което го улесни максимално, за да вземе частта с 6:3 и мача с 2-0.
    
За успеха си Кузманов заработи 4 точки за световната ранглиста, а във втория кръг ще играе срещу Робертс Щромбахс (Латвия).
    
По-рано днес Щромбахс направи обрат и се наложи с 4:6, 7:5, 6:1 над Иван Иванов за час и 50 минути. 15-годишният тийнейджър Иванов имаше преднина от 4:1 във втория сет, а при 5:3 сервираше за мача, но загуби следващите девет гейма. Третият българин в основната схема Динко Динев също напусна състезанието още на старта.