Националите за Купа "Дейвис" Пьотр Нестеров и Янаки Милев загубиха финала на двойки на турнира по тенис от сериите "Чалънджър" във Верона, Италия с награден фонд от 120 950 евро.

Българите отстъпиха пред вторите поставени Марсело Девмолинер (Бразилия) и Гийермо Дуран (Аржентина) със 7:6(2), 6:7(2), 13-15 в драматичен и оспорван мач. Срещата продължи два часа и 34 минути.

Нестеров и Милев изоставаха с 2:5 в първия сет, но успяха да изравнят за 5:5, а след това се стигна до тайбрек. В него двамата губеха с 2-4, но направиха обрат до 6-4 точки. Националите изпуснаха два сетбола, но при третата си възможност спечелиха сета.

Българите изоставаха с 3:5 във втората част, но отново не се предадоха, спасиха два сетбола и изравниха за 5:5. След това се стигна до втори тайбрек, в който Нестеров и Милев загубиха пет поредни точки от 3-2 до 3-7.  Така се стигна до изключително драматичен шампионски тайбрек. В него българите изпуснаха три мачбола, а от третата си възможност Демолинер и Дуран спечелиха с 15-13 точки.

Това беше първи финал за Пьотр Нестеров и Янаки Милев на турнири от сериите "Чалънджър".