Министърът на младежта и спорта Мариана Георгиева се отказа от думите си в поздравителния адрес към първия българин 1/4-финалист в турнир от Големия шлем. Георгиева заяви в писмо, че успехите в тениса на Григор Димитров се дължат на добрия синхрон между Министерството и федерацията по тенис.
 
Изказването й предизвика мощна вълна на подигравки и неодобрение. Легендарната Юлия Берберян нападна остро вчера министъра на младежта и спорта. "Изказването й е нескромно, некоректно, непочтително и неуважително към целия екип от хора, който вече 15 години стои зад Григор Димитров."
 
"Трябва да бъдем коректни. Държавата не може да има заслуга, когато става въпрос за едно занимание, каквото е спортът, където на първо място е талантът, след това са качествата на спортиста. Държавата е със заслуга да бъде съпричастна, доколкото са възможностите да участва с финансовото подпомагане", заяви Георгиева пред "Дарик".
 
В заключение министърът на младежта и спорта заяви, че държавата иска да окаже подкрепа, а не да си приписва заслуги за успехите на Димитров.