АНКЕТА: Каква е причината за загубата на Гришо от Федерер?​

Турнирният директор на турнира в Ротердам Рихард Крайчек хвърли повече яснота около нетипично слабата игра на Григор Димитров в тазгодишния финал с Роджър Федерер - 2:6, 2:6 за по-малко от час.

След като съдията попита Григор дали има причина, която го кара да не показва 100% от себе си, Крайчек разкри, че българинът наистина е имал проблем.

"Роджър, Григор, благодаря ви, че ни помогнахте да направим 45-атата си годишнина най-запомнящата се в нашата история. Жалко, че днес не се чувстваше добре, но игра прекрасно през седмицата. Григор, жалко, че днес не се чувстваше добре, но игра прекрасно през седмицата. Помня, когато през 2009-а дойде тук с „уайлд кард“ и изигра великолепен мач срещу Рафа Надал – в три сета. Извървя дълъг път, за да стигнеш до финала. Догодина искам да видя името ти там, в списъка с предишните шампиони от турнира", заяви Крайчек и уточни, че Григор е бил болен в нощта преди мача.

"Видях, че очевидно не е 100% готов. Извини ми се няколко пъти за това, а аз му благодарих, че все пак игра  на финала. Това се казва класа", завърши Крайчек.