България се наложи над Румъния с 3:0 победи на полуфиналите на квалификационния турнир за Европейското отборно първенство за девойки до 14 години, което се провежда на кортовете на ТК "Дема" в София.

Така българският тим си осигури виза за финалната фаза на шампионата на Стария континент в Лоано (Италия) от 3 до 5 юли. Виктория Томова, Цвета Димитрова и Джулия Терзийска, водени от капитана Михаил Кънев, бяха безапелационни срещу Румъния.

В мача между вторите ракети Димитрова имаше трудности само във втория сет срещу Андрея Градинару, но стигна до успеха с 6:3, 5:7, 6:0. След което Томова не даде дори гейм на Линка Беркару в срещата на първите ракети и спечели с 6:0, 6:0.

В останалия без значение за крайния изход мач на двойки Терзийска и Димитрова разбиха Градинару и Александра Змау с с 6:2, 6:2.

Така във финалния двубой утре България ще срещне тима на Русия, който надделя над Сърбия с 2:1 победи в другия полуфинал. Шампионът от квалификационния турнир на ТК "Дема" ще има предимството да бъде поставен на финалите в Италия.