Отлично представилата се в квалификациите за US Open Изабелла Шиникова и националният състезател на България Александър Донски дадоха любопитно интервю за най-четената електронна медия.

Спортният репортер на БЛИЦ Юри Славчев разговаря с Изабела и Алекс минути след като двамата приключиха съвместната си тренировка на кортовете на супер модерния комплекс "MG Sport" в столичния парк Заимов.

ИЗАБЕЛЛА ШИНИКОВА
- Изабелла, как оценяваш представянето си в квалификациите на US Open?

- Чувствам се много добре, след това, което постигнах. Това е голям успех за мен. Изправих се срещу много сериозни противници, които преди играеха в основната схема, но сега, по стечение на обстоятелствата, сега са в квалификациите. Имах честта да играя много добре тази година, да играя много събрано и да се представя на много високо ниво.

- Какво не ти стигна, за да влезеш в основната схема?
- Вторият мач беше много тежък срещу Саша Викери. С нея се познаваме, защото сме си партнирали много пъти на двойки, но никога не се бяхме срещали на сингъл. В началото мачът се разви добре, но впоследствие нещата загрубяха и мачът стана доста сериозен. Времето беше много топло, имаше голяма влажност, беше доста тежък мач. Дадох всичко от себе си, бях на 200% от възможностите си, а и в последните точки като разкъсах мускулното влакно на крака... Това също оказа влияние в следващия кръг, защото не можах да бъда на 100% срещу Ана Богдан. Много сериозна съперничка, бивша топ 100, играе много сериозно. Може би тази малка контузия ми попречи да дам всичко от себе си.

- Възстанови ли се от напрежението и умората на турнира от големия шлем?
- Да, починах си 5 дни, след като се прибрах и сега съм много добре и се готвя за следващите турнири следващата седмица.

- Можем ли да кажем, че до момента се представяш най-силно в кариерата си?
- Не е най-добрата ми година, защото през 2016 година направих много голям скок в ранглистата и спечелих много турнири. Няколко много добри представяния, както и мач срещу Симона Халеп в Букурещ. Беше и мечта да играя в този турнир. Иначе мисля, че през тази година също се представих на добро ниво, но можеше да бъде още по-успешна, въпреки че тя не е свършила за мен, защото ми предстоят още много турнири.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

- Какво мислиш за новото чудо на американския тенис Кори Гоф?
- Коко? Тя играе страхотно. Погледах я един два мача и мисля, че ще влезе в топ 10 много скоро.

- Определят я като новата Серина Уилямс, а тя пък казва, че е готова да постигне повече и от нея.
- Така е. Мисля, че е възможно, защото има невероятен талант и е само на 15 години и вече играе наравно с топ играчите.

- Какво са целите към теб до края на годината?
- Гледам на всеки турнир да давам всичко от себе си. Искам да се представя добре и да завърша годината в топ 200, което ми беше целта в началото на годината.

-------------------------------------

АЛЕКС ДОНСКИ

- Алекс, предстои ти пътуване с националния отбор по тенис в ЮАР. Какви са очакванията ти?
- Да, предстоят ми мачове в Южна Африка и сега се провежда лагер с отбора за Купа Дейвис. Подготвяме се, в събота пътуваме и започваме да играем в петък другата седмица. Тренираме много упорито под ръководството на капитана на националния отбор Тодор Енев,който е отличен специалист. 

- Как определяш съперниците?
- Голямата им звезда Кевин Андерсън няма да играе в ЮАР. В негово отсъствие Лойд Харис е първата им ракета, a втората им ракета е номер 600 в АТП ранглистата. Мисля, че заедно с моите съотборници Мико Кузманов, Адриан Андреев, Габриел Донев и Лазаров можем да се справим добре и да ги победим.

-Какво ти предстои след мачовете за Купа Дейвис?
- Аз ще остана в Южна Африка за още два турнира, които се провеждат там. След това се връщам в България за фючърс в Бургас,  а после ще замина за състезание в Тунис. До края на годината ще изиграя още 6 турнира и в тях са шансовете ми да натрупам още точки за ATP. Тази година ми е най-добрата досега в кариерата, но мисля, че мога да направя още няколко силни турнира и да скоча още в ранглистата.

- Как оценяваш победата на Григор Димитров над Роджър Федерер?
- Страхотна победа! Браво на Гришо за отличното представяне. Пожелавам му да спечели US Open!

----------------------------

ДВАМАТА

- Вие двамата заедно ли ще играете?
- А.Д. Тренираме от време на време, помагаме си. Тя удря силно топката и ми дава ритъм.

- Остава ли свободно време за личен живот? Постоянно пътувате...
И.Ш. - Малко трудно е с личния живот, но винаги се намира време, защото не може да се фокусираме само върху спорта и тренировките, защото в един момент ще изпушиш. Винаги трябва да има разнообразие.

А.Д. - Да, остава малко свободно време. Аз си правя проекти, имам YouTube канал от известно време, свиря на китара, излизам с приятели. По-събран живот имаме, но се намира време да се поотпуснеш малко.
ЮРИ СЛАВЧЕВ / БЛИЦ СПОРТ, оператор СЪЙКО СЪЕВ

============================================================