Григор Димитров и останалите български национали от отбора за ATP Cup научиха много добра новина. Един от най-добрите играчи на съперник на България няма да вземе участие в новия турнир.

Британският тенисист Анди Мъри обяви, че пропуска мачовете от ATP Cup и Australian Open. Причината е контузия, получена по време на мачовете за Купа Дейвис.

„Упорито работих, за да се върна в игра на най-високо ниво. За съжаление няма да мога да играя на турнирите в Австралия през януари. След Australian Open в началото на тази година не бях сигурен дали някога отново ще се върна корта. Затова очаквах с нетърпение старта на сезона и мачовете в Австралия. Именно затова в момента съм много разочарован. Имам контузия и трябва да подходя много внимателно, за да се върна отново силен на корта“, обяви Мъри пред официалния сайт на АТР.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Както е известно, великобританският отбор, за който трябваше да играе и Мъри, среща България на ATP Cup на 3 януари в Сидни. Другите съперници в групата са Белгия и Молдова. Australian Open ще се проведе в периода между 20 януари и 3 февруари.

Григор Димитров, Димитър Кузманов и Алекс Донски вече водят тренировки в Сидни. Гришо оказва голяма помощ на по-младите си съотборници и както БЛИЦ СПОРТ вече писа дава много ценни професионални съвети. По-късно към тях трябва да се присъединят Александър Лазаров и Адриан Андреев.