Първи случаи на коронавирус бяха регистрирани и на турнира, организиран от бившия сръбския тенисист Янко Типсаревич в Белград.

На Източноевропейското първенство по тенис в последните две седмици участваха втората ни ракета Димитър Кузманов и Александър Лазаров. С COVID-19 са Матей Шабанов (Хър) и Томислав Бъркич (БиХ). Вторият беше съперник именно на Кузманов по-рано тази седмица и нашият го победи с 6:3, 6:4.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"По време на самия турнир нямахме случаи на заразени, нито пък някой се е оплаквал да има симптоми. Разбира се, заради общата ситуация и заради мерките за сигурност, които са в сила при нас, съветвам всички да си направят тест. А ако има съмнения, че е инфектиран, да съобщи за това, да прекъсне участието си във финалите и да се изолира до получаване на резултатите", заяви Янко Типсаремвич.

Кузманов и Лазаров бяха в Белград с приятелките си - златното момиче от ансамбъла Християна Тодорова и Стелиана Янкова, която също е бивша гимнастичка.

Коронавирусът нападна първо друг турнир - "Адрия тур", организиран от Новак Джокович първо в Белград, а след това и в Задар. Първият заразен беше Григор Димитров.