Корентин Муте нападна остро бащата на Стефанос Циципас заради поведението му по време на мача между двамата от турнира Ultimate Tennis Showdown, завършил с победа за гръцкия тенисист. Муте смята, че Апостолос Циципас се е държал много неуважително по време на срещата.

„Не искам да казвам нищо за Стефанос, защото той е много свестен. Но баща му е глупав и това не е само мое мнение. Всички в тура мислят така“ изригна французинът. „Всеки път, когато бях на сервис, той не спираше да говори. Правеше го през цялото време. Това е много неуважително от негова страна“.

От своя страна световният номер 6 побърза да защити баща си от нападките. „Подобни неща са ми се случвали и преди. Нямам желание да коментирам, просто не виждам защо това е такъв голям проблем“ отвърна Циципас.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

„Баща ми просто се опитва да ме окуражава преди разиграванията без изобщо да пречи на играта. Мисля, че опонентът ми реагира доста пресилено“ добави шампионът от финалите на ATP.

Мачът между двамата не бе по-малко интересен от изказванията след него. Муте поведе с 2-0 сета, но Циципас осъществи пълен обрат и намери място в следващата фаза на турнира.