ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Новак Джокович започна успешно атаката на 24-ата си титла от Големия шлем, след като в първия кръг на US Open разби французина Александър Мюлер с 6:0, 6:2, 6:3 за 96 минути на корта. Това е първо участие на Джокера на Откритото първенство на САЩ от 2021 г. насам, след като преди година не беше допуснат до територията на страната заради отказа да си постави ваксина за COVID-19.

Пред погледа на бившия американски президент Барак Обама и неговата съпруга Мишел сърбинът доминираше на корта от началото до края. 36-годишният тенисист загуби само пет точки от първи сервис срещу десет години по-младия си съперник.

Топ Коефициенти за Спортни Залози!

Първите два сета приключиха за малко повече от един час. Първият беше решен след три пробива в полза на Джокович и 6:0. Втората част също започна добре за Ноле, който направи два брейка в подаването на Мюлер и поведе с 4:1. Тогава французинът върна един пробив, за да намали изоставането. Последва незабавен отговор на сърбина, който направи нов брейк, а след това при собствен сервис-гейм приключи втория сет с 6:2.

Третата част вървеше равностойно до седмия гейм, когато Новак Джокович успя да постигне седмия си пробив в мача и поведе с 4:3. След това спечели собственото си подаване и се доближи до спечелването на мача. Победата стана факт с нов брейк в сервиса на Мюлер и 6:3 в третия сет.

Във втория кръг на US Open Новак Джокович ще се изправи срещу световния №76 Бернабе Сапата Мирайес (Испания), който победи студентския шампион на САЩ Итън Куин с 6:4, 6:4, 6:3.

Всички резултати на US Open при мъжете
Всички резултати на US Open при дамите