Анди Мъри е готов да се откаже от участие на Откритото първенство на Австралия – Australian Open, за да види раждането на детето си. 28-годишният шотландец иска непременно да присъства на събитието и няма никакви колебания относно приоритетите си. Затова Мъри е решил да си тръгне от Мелбърн по-рано, независимо от това до кой етап на турнира е стигнал. Надпреварата в Мелбърн ще бъде от 18 януари до 31 януари.

„Ще летя за вкъщи, ако има индикации, че раждането ще започне по-рано. По план терминът на жена ми е за началото на февруари, но не е изключено това да се случи и през януари. Искам да бъда там от самото начало и да помагам”, сподели Мъри, който тази година не води подготовката си в Маями (САЩ), а в Дубай (ОАЕ).

„От Дубай има редовни полети за вкъщи, ако нещо се случи”, обясни шотландецът решението си да се готви в ОАЕ за предстоящото Открито първенство на Австралия.

„Очевидно следващата година ще е доста различна за мен, защото обикновено си взимам почивка през февруари, а и краят на този сезон дойде по-късно заради купа „Дейвис“. Положителното в случая е, че изиграх доста мачове през 2015-а и въпреки това тялото ми се чувства прекрасно”, каза още победителят от „Уимбълдън” през 2012 година. Той спечели през този сезон АТП турнирите в Мюнхен, Мадрид, Куинс/Лондон и Монреал.