Бившият №1 в света Анди Мъри официално обяви, че няма да участва на третия за година турнир от Големия шлем – „Уимбълдън“, стартиращ утре. Двукратният шампион участва на предшестващите надпревари в „Куинс Клъб“ (б.р. отпадна на старта от австралиеца Ник Кирьос) и Ийстбърн (б.р. елиминиран от Кайл Едмънд след отстраняване на Стан Вавринка преди това), но няма да радва британските фенове в най-престижния тенис турнир.

„С тъга ви съобщавам, че няма да мога да взема участие на турнира „Уимбълдън“ през тази година“, написа 31-годишният британец в социалните мрежи.

„Отбелязах значителен напредък в практиката и мачовете ми през последните десет дни, но след дискусии с моя екип решихме, че най-доброто решение е да не прибързване с връщането на кортовете, където са възможни петсетови битки. Прекалено рано е за възстановителния процес. Направихме всичко възможно, за да бъда готов навреме. Започвам моята подготовка за твърдите кортове от понеделник и продължавам с рехабилитацията и възстановяването. Благодаря за съобщенията и подкрепата. Нямам търпение да се завърна, след като не играя толкова много време“, допълни Мъри, който се завърна в игра след една година отсъствие.