Анди Мъри, който днес бе спаринг партньор на първата ни ракета - Григор Димитров, вярва, че прогресира с пълното си възстановяване след травмата на бедрото, но призна, че все още изпитва болка преди предстоящото му участие в Бризбейн. 

Миналата година британецът се отказа от участие в надпреварата, което отбеляза и началото на разочароващи шест месеца за шотландския тенисист, който в крайна сметка се оперира през септември след кратко завръщане на корта през лятото. 

Проблемите с бедрото тормозят Мъри от 2017 насам, но 31-годишният състезател е готов да добро представяне в Бризбейн преди старта на първия турнир от Големия шлем. 

"Все още изпитвам болка в бедрото, но се нуждая от практика и ще видя как се чувствам след поредни три, четири или петсетови мачове“, сподели той. 

"Миналата година, когато дойдох тук бе трудно, изпитвах дискомфорт. Сега определено се чувствам една идея по-добре в сравнение с миналия сезон. Обичам да играя тук“, разкри още британецът, цитиран от БГНЕС. 

Двукратният шампион на Уимбълдън ще бъде непоставен в австралийския град, като настоящата му позиция в световната ранглиста е под номер 256. Мъри публикува снимка в Инстаграм заедно с действащата шампионка на US Open при жените Наоми Осака след 30-минутна тренировъчна сесия на Queensland Tennis Centre. 

Запитан какво се надява да постигне в Мелбърн, Мъри отговори просто: "Искам да играя в турнирите без болка в бедрото и да се чувствам способен да се конкурирам с останалите“. 

Надпреварата в Бризбейн ще се проведе между 31 декември и 6 януари.