ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Двукратният олимпийски шампион Анди Мъри удиви с издържливостта си, след като се класира за втория кръг на Australian Open. 35-годишният британец, който в последните години играе с изкуствена тазобедрена става, се наложи над италианеца Матео Беретини с 6:3, 6:3, 4:6, 6:7 (7), 7:6 (6). Двубоят продължи 4:54 минути.

В следващия си мач Мъри ще се изправи срещу победителя от мача между Танаси Кокинакис (Австралия) и Фабио Фонини (Италия).

С днешния си успех британецът, който в момента е 66-и в света, се доближава да целта, която си постави в края на миналата година – да се завърне в Топ 20.

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

Решителни за изхода от първите два сета бяха ранни пробиви, постигнати от Анди Мъри. В първата част той направи брейк в подаването на Беретини във втория гейм, а във втората това се случи още в първия гейм.

26-годишният Беретини (№14 в света) намали изоставането си, взимайки третия сет благодарение на пробив за 3:2 в своя полза. Полуфиналистът от Australian Open от 2022 г. изравни резултата в мача, взимайки четвъртата част след тайбрек.

Решителният пети сет протече изключително равностойно, въпреки че при 4:5 и свой сервис на Анди Мъри се наложи да спасява мачбол. В крайна той сметка взе подаването си, за да изравни за 5:5. Равенството продължи до 6:6 и се стигна до шампионски тайбрек до 10 точки. В него британецът взе равен аванс от 5:0, който в последствие Беретини успя да съкрати леко, но това не беше достатъчно. Мъри имаше късмет и при последното разиграване, когато победната точка дойде с помощта на мрежата.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК