Бившият треньор на Григор Димитров - Патрик Муратоглу сподели, че според него първата ни ракета има потенциал да спечели турнир от Големяи шлем. Шефът на академия „Муратоглу“, където тренира и Гришо, вярва в потенциала на българина.

„Имаше два периода в годината: през първите шест месеца бе много добре. Той игра много добре. След Уимбълдън достигна два полуфинала. Не е много далеч от това да намери своя път. През лятото се контузи и през цялото лято игра с проблеми в краката. Загуби нишката и в края беше по-зле. През този втори период не бях с него. Но той си остава играч, на който не му липсва много да избухне. Убеден съм. Той има нужда от още малко през 2013-а и нещата ще се наредят за него. Сигурен съм”, заяви той, когато бе попитан как оценява представянето на Димитров през годината.

„В момента най-напред е Милош Раонич. Той притежава зрялост и класа в ръцете. Сега можем да добавим и друг с голям потенциал – Янович. Димитров и поляка имат качествата, да спечелят един или повече турнири от Големия шлем”, по този начин специалистът сравни настоящите таланти Нишикори, Раонич, Томич и Димитров.