Всичко за Евро 2024 с БЛИЦ – ТУК!

Григор Димитров победи Гаел Монфис с 3-0 (6:3, 6:4, 6:3) за по-малко от два часа в среща от третия кръг на "Уимбълдън" и записа втора победа в шестия мач с французина.

В следващия кръг хасковлията ще срещне Ян-Ленард Щруф (Германия) или Данил Медведев, чийто мач беше прекъснат заради дъжд.

Първият сет стартира с пропусната възможност за пробив от Григор Димитров във втория гейм. Българинът все пак успя да вземе подаването на съперника си за 4:2, след което затвърди постигнатото за 5:2. Краят на сета дойде след 30 минути игра при 6:3 след сервис гейм на Гришо.

Григор Димитров пропусна две възможности да пробие Монфис в първия гейм на втората част. Французинът стори същото в следващия. Гришо успя да пробие Монфис за 3:2, а след това последва размяна на сервис геймове на нула. Димитров приключи отново сета при свой сервис за крайното 6:4.

Третият сет започна равностойно и без възможности за пробиви. Така се стигна до седмия гейм, в който Григор записа третия си пробив в срещата за 4:3. Последва медицински таймаут за Монфис, който пострада в опит да отиграе топката. Димитров успя да сложи точка на спора с пробив за 6:3.

РЕЗУЛТАТИ И ПРОГРАМА НА "УИМБЪЛДЪН" ПРИ МЪЖЕТЕ
РЕЗУЛТАТИ И ПРОГРАМА НА "УИМБЪЛДЪН" ПРИ ДАМИТЕ