Турнирът "Sofia Cup" стартира на 08.06 на базата на тенис кортовете на Локомотив София. Организаторите са от тенис клуб "Локомотив", а целта им е тази надпревара да се превърне в турнир, който да се състои в много градове на страната.

"Турнирът има за цел популяризирането на тениса в България. Идеята на организацията е да привлече тенис феновете от цяла България и да се сформира група от хора в една голяма надпревара. Бихме се радвали към нашата организация да се придобие висок интерес и популярност и да се достигне развитие на турнири по всички градове в България", казват организаторите.

На и около кортовете на Локомотив (София) има всичко необходимо за участници и зрители. Спонсорите са осигурили награда за всички участници и специални такива за първите петима.

Надпревата няма да е принципа на елиминациите, а 16-те участници ще играят всеки срещу всеки. Идеята е тенисистите да изиграят максимален брой двубои.

Турнирът ще се проведе във формат 2/3 тайбрейк сета до 6 гейма като при трети сет ще се играе тайбрейк до 10 точки. Всеки мач ще има съдия на стол. Всеки мач ще се провежда с 3 нови топки в игра. След всеки мач корта ще бъде поливан и линиите ще бъдат изчетквани.

Победителите и класирането ще се определя в зависимост от : спечелени геймове, изиграни брой срещи и спечелени мачове.

За всички играчи ще бъде осигурена безплатна вода.

Всички двубои ще се излъчват на живо, а всеки тенисист може да връща и гледа повторно своите мачове или тези на бъдещите си съперници.

Всичко за турнира може да разберете на сайта https://sofia-cup.com/, както и в социалните мрежи на "Sofia Cup" - Инстаграм (https://www.instagram.com/sofiacup20/) и Фейсбук (https://www.facebook.com/Sofia-Cup-107512154326101 ).