Всичко за Евро 2024 с БЛИЦ – ТУК!

Григор Димитров ще започне участието си на „Уимбълдън“ с мач срещу сърбина Душан Лайович. Това определи тегленият днес жребий за третия за годината турнир от Големия шлем, а пътят на най-добрият ни тенисист не е никак лек заради евентуални мачове с Даниил Медведев и лидера в ранглистата на АТР Яник Синер.

Българинът и Лайович до момента имат три изиграни двубоя, като Гришо води в общия баланс с 2:1 победи. Те не са се срещали на ниво Голям шлем, а последният им мач  беше на Мастърс 1000 в Монте Карло през 2022 г., когато хасковлията спечели в три сета след обрат.

Във втория кръг на турнира Димитров може да срещне Кристиан Гарин или Юшен Шан. Потенциален съперник на българина в третия кръг е Адриан Манарино (24-ти в схемата) или неговият френски сънародник Гаел Монфис. 

Григор е в горната част от схемата, където е и лидерът в световната ранглиста Яник Синер. Най-добрият български тенисист и италианецът може да се срещнат на четвъртфиналите. Кръг по-рано Димитров може да играе срещу Даниил Медведев.

Яник Синер в първия кръг ще се изправи срещу Яник Ханфман (Германия). Във втория кръг може да се стигне до италиански сблъсък между Синер и Матео Беретини. Карлос Алкарас започва защитата на титлата на „Уимбълдън“ срещу квалификанта Марк Лаял от Естония.