Жил Мюлер от Люксембург сензационно победи десеткратния шампион от "Ролан Гарос" Рафаел Надал с 6:3, 6:4, 3:6, 4:6, 15:13 в продължила 4 часа и 47 минути среща и се класира за 1/4-финалите на "Уимбълдън".

Надал можеше да стигне първи до пробив в петия гейм, но не успя, а след това Мюлер стигна до такъв за 4:2 в своя полза. 34-годишният тенисист от Люксембург затвори първата част при 6:3.

Нещата се повториха във втората част, в която Надал имаше две възможности за пробив в осмия гейм и не успя да го постигне. Веднага след това Мюлер стигна до брейкбол и го реализира за 5:4 и затвърди пробива си за крайното 6:4 в сета.

Носителят на 15 титли от Големия шлем направи първия си пробив едва в третия сет при 3:1 и върна интригата, печелейки частта с 6:3. Испанецът продължи да печели лесно подаванията си и да затруднява Мюлер, печелейки четвъртия сет с 6:4.

В заключителния пети сет Жил Мюлер имаше два мачбола в десетия гейм, когато Надал направи двойна грешка. Испанецът ги отрази и изравни за 5:5. Двамата продължиха да печелят подаванията си направиха драмата пълна. В 19-ия гейм от сета Надал имаше цели 4 точки за пробив, но съперникът оцеля и взе подаването си с ас №26. След това испанецът спаси още 2 мачбола и стигна до 10:10. В 28-ия гейм от сета настъпи развръзката. Жил Мюлер поведе с 40:15 и при петия си мачбол успя да спечели.

На 1/4-финалите Жил Мюлер излиза срещу хърватина Марин Чилич.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА и СХЕМА НА "УИМБЪЛДЪН" ПРИ МЪЖЕТЕ 
РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА и СХЕМА НА "УИМБЪЛДЪН" ПРИ ЖЕНИТЕ