Рафаел Надал даде първото си интервю в Катапулко (Мексико), където следващата седмица ще играе на местния турнир, който е от категория АТП500. Той заяви, че Роджър Федерер се е справил по-добре през последните 12 месеца от него, като добави, че първото му място в ранглистата е напълно заслужено.

"Той нямаше нужда да стане номер 1, за да докаже кой е в тениса. Това, което той постигна е много трудно, а ние можем само да го поздравим", каза Рафа.

"Класацията не лъже, той бе малко по-добър от мен през последните 12 месеца. На този етап от кариерата му тя вече не е приоритет", добави бившият номер 1.

"Бил съм на върха много пъти. Бил съм първи, трети, пети, но това не прави някаква разлика. Това, което ме прави щастлив е чувството, че съм конкурентен и печеля турнири", добави още испанецът.

"Няма да се боря, за да стана номер 1. Ще се боря, за да покажа най-доброто през сезона. Ако това означаава, че по-късно през сезона ще се върна на върха - добре. Ще видим в края на сезона", завърши Рафаел Надал.