Хаосът продължава да властва в отбора на Испания за купа "Дейвис". Гала Леон вече 10 месеца е начело на тима и през този период напрежението между нея, федерацията на иберийците и играчите е огромно, пише TennisKafe.com. Последното доказателство е фактът, че Рафаел Надал и Давид Ферер отказаха да играят в мача от втори кръг на I група на Евро-африканската зона срещу Русия заради "несъответствие в графиците".
 
Обяснението е едно от "най-любимите" на тенисистите, когато няма да са част от отбора на страната си за купа "Дейвис", защото реално в него винаги има някакъв процент истина, но при настоящата ситуация в испанския лагер е трудно да повярваме, че този процент е особено голям. Мачовете са във Владивосток между 17-19 юли, а в момента Гала Леон разполага само с Даниел Химено-Травер (№62 в света), Адриан Менендес (№114) и 35-годишния Давид Мареро, който е специалист на двойки.

Николас Алмагро и Фернандо Вердаско в един глас заявиха: "Има сериозни проблеми в отбора ни и няма лесен път за решаването им. Връзката с федерацията никак не е добра и това продължава много месеци. Тъжно е, защото от всичко, което се случва, най-много страда испанският тенис."

"Ясно е, кой трябва да си тръгне - категорично заяви Томи Робредо. - Когато един капитан влезе в отбора и единственото, което прави е да създава лоша атмосфера и да критикува тенисистите в медиите, проблемите ще продължат да се задълбочават."