Най-популярният испански тенисист Рафаел Надал показа, че е добър и с плейстейшън в ръка, стартирайки с победа на онлайн турнира Mutua Madrid Open Virtual Pro. Краля на клея надви Денис Шаповалов с 4-3(3). Срещата бе излъчвана на живо онлайн с коментар на Алекс Кореча.

Според правилата на турнира се играе до 4 гейма, като при 3-3 има класически тайбрек. Рафа и канадецът не успяха да се пробият, а в тайбрека Надал надделя и записа успех. Така световният №2 поведе в Група 1, в друга среща от която британската легенда Анди Мъри срази французина Беноа Пер с 3:1. Двукратният олимпийски шампион и двукратен победител на "Уимбълдън" трябваше да играе с друг французин - Гаел Монфис, но любимият на украинската тенисистка Елина Свитолина се отказа от участие и бе заменен от Пер.

Малко след това Надал трябваше да играе мач с DJ Mariio, средствата от който да бъдат разпределени за благотворителност. Матадора обаче се забави и по-късно стана ясно, че е страдал от болки в гърба и е предложил да играе отново утре.