Рафаел Надал продължава напред в битката си за спечелването и на четвъртия турнир от “Големия шлем”, а Анди Мъри върви към мач с испанеца на полуфиналите, след като и двамата записаха впечатляващи победи на US Open.
 
Шампионката при жените от миналата година Ким Клайстерс се класира на осминафиналите, а същото стори и третата в схемата Винъс Уилямс.
 
Надал, шампион през тази година от “Ролан Гарос” и “Уимбълдън”, се наложи над 39-ия в световната ранглиста Денис Истомин от Узбекистан с 6:2, 7:6, 7:5 и се класира за третия кръг на US Open. Следващият съперник на испанеца ще бъде Жил Симон от Франция, който отстрани германеца Филип Колшрайбер с 4:6, 6:3, 1:6, 6:1, 6:3.
 
Поставеният под № 4 Анди Мъри победи Дъстин Браун от Ямайка със 7:5, 6:3, 6:0 в мач, който бе забавен с 20 минути заради дъжд, причинен от урагана “Ърл”. Британецът, който преследва първата си титла от “Големия шлем” ще играе в следващия кръг с 25-ия в схемата Станислав Вавринка от Швейцария, отстранил аржентинеца Хуан Игнасио Чела след 7:5, 6:3, 6:4.
 
Втората в схемата при жените Ким Клайстерс увеличи на 17 поредни успеха победната си серия на US Open. Белгийката не срещна съпротива от чехкинята Петра Квитова, след като се наложи над полуфиналистката от “Уимбълдън” с 6:3, 6:0, спечелвайки последните 12 гейма в мача. Следващата съперничка на Клайстерс е бившата № 1 при жените Ана Иванович от Сърбия.
 
Иванович, която спечели “Ролан Гарос” през 2008 г., но се срина до 40-о място в ранглистата, спечели последните 9 гейма за успеха си със 7:5, 6:0 над участващата с уайлд кард Виржини Разано от Франция.
 
Винъс Уилямс нямаше проблеми с Манди Минела от Люксембург, отстранила в предишния кръг Цветана Пиронкова. Американката, която има 7 титли от “Големия шлем”, се наложи с 6:2, 6:1 и в следващия кръг ще играе с поставената под № 16 Шахар Пеер от Израел. Шампионката от “Уимбълдън” и “Australian Open” Серина Уилямс изгледа победата на по-голямата си сестра от трибуните.
 
Шестата в схемата Франческа Скиавоне от Италия също се класира за четвъртия кръг на US Open, побеждавайки с 6:1, 7:5 Альона Бондаренко от Украйна./БЛИЦ