Двамата испански левичари Рафаел Надал и Фернандо Вердаско се класираха за осминафиналите на “Ролан Гарос”. При успех в следващия кръг приятелите ще играят един срещу друг на четвъртфиналите.

Рафа, който няма загуба на клей през сезона, се измъчи в мача си с бившия номер 1 Лейтън Хюит, но не даде сет – 6:3, 6:4, 6:3. Надал не стигна лесно до победата, но в нито един момент не остави впечатлението, че може да отпадне. Австралиецът Хюит се представи добре, но така и не успя да се противопостави на съперника си, който спечели трите “Мастърс” титли на клей през сезона. Следващият съперник на Надал с Томас Белучи от Бразилия.

В другия мач Фернандо Вердаско срещна сериозни затруднения в мача си с Филип Колшрайбер, като в четвъртия сет получи контузия. Все пак испанецът спечели с 2:6, 6:3, 6:3, 6:7, 6:4.

При 5:5 в четвъртия сет номер 7 в схемата получи травма, точно когато бе наложил доминацията си и бе взел четири поредни гейма. Заради проблемите загуби сета, но взе решителния пети по категоричен начин.

На осминафиналите той ще се изправи срещу сънародника си Николас Алмагро, който по-рано през деня победи Александър Долгополов Дж. с 6:3, 6:3, 6:4./БЛИЦ