Рафаел Надал се подготвя усилено за началото на новия сезон, през който мечтата му е да спечели за десети път "Ролан Гарос".

"Първата, втората, четвъртата и деветата - всяка една бе като сбъдната мечта за мен. Да, искам да спечеля и десета. Никога не съм си мечтал да спечеля толкова много трофеи и това бе голяма изненада за мен. Донесе ми невероятна радост. Не знам какво ще се случи в бъдеще, но това, което мога да направя, е да работя здраво, за да имам по-голям шанс да печеля още титли", коментира Надал.

Попитан какво е отношението на френската публика към него, испанецът каза: "Мисля, че тяхното отношение към мен се подобри с годините. Знам, че в ранните години на моята кариера, публиката не бе на моя страна, но всеки е свободен да показва своите емоции и да подкрепя своя любимец. Когато съм в Париж и се разхождам по улиците, хората винаги показват привързаността си към мен. Чувствам се обичан, когато съм на "Ролан Гарос" и искам да благодаря на всички мои фенове, защото това е място, което е изключително важно за мен."