Носителят на 22 титли от Големия Шлем Рафаел Надал постигна епична победа над аржентинеца Мариано Навоне на четвъртфиналите на турнира от ATP 250 сериите в Бостад (Швеция). Матадора се наложи над 36-ия в света с 2:1 сета, в отделните части 6:7, 7:5, 7:5 за малко над 4 часа игра.

В хода на двубоя двамата постоянно сменяха водачеството в резултата. Още в първия сет драмата се заформи. Първо Навоне поведе с 4:1 гейма, но подобно на вчерашния си мач Рафа съумя да изравни и нещата трябваше да се решат след тайбрек. Там аржентинецът не изпита такива трудности и спечели частта след 7:2 точки.

Във втория сет Надал успя да пробие отриващото подаване на съперника, а след това поведе с 3:0. Последва лек срив в играта на бившия №1 в света и Навоне стигна до изравняване. След това двамата успяваха да си спечелят геймовете преди 11-ия гейм, където Рафа направи ключов пробив, а след това с втората си точка за сетбол, изравни резултата в мача.

В заключителната трета част аржентинският тенисист поведе с 2:0 над именития си опонент. Рафа обаче набързо изравни геймовете и бързо си осигури преднина от 5:2. Когато всички очакваха бързо настъпване на края на мача, дойде интригата. В седмия гейм Навоне проби след уникална битка и 4 точки за брейк. Това като че ли оказа влияние в играта на Надал, който започна по-колебливо да играе и допусна още един пробив. Въпреки това Матадора доказа защо е голям шампион и в 11-гейм поведе с 6:5, а след това с първия си мачбол стигна до успеха.

В предпоследното стъпало преди финала в Бостад Надал ще се изправи срещу 130-ия в света хърватин Дуйе Айдукович.