Лидерът в световната ранглиста по тенис Рафаел Надал се класира за седма поредна година за финала на Мастърса в Монте Карло. Испанецът отстрани Анди Мъри след 6:4, 2:6, 6:1. В опит да защити трофея си от последните шест сезона Рафа ще излезе утре срещу сънародника си Давид Ферер, който по-рано победи Юрген Мелцер с 6:3, 6:2.

Мъри, който излезе с травма в рамото, започна с пробив, но Надал бързо го върна и дръпна с 4:1. Шотландецът намали до 3:4, но Рафа взе следващите два гейма и сета. Втората част започна с отпускане от страна на номер 1 в света и Анди спечели с 6:2.

Това само ядоса съперника му, който доминираше напълно в третия сет и даде само един гейм на британеца за 4:1. Мачът продължи 3 часа.

За седма поредна титла Рафа ще спори със своя приятел и съотборник в тима за “Купа Дейвис” Давид Ферер. Надал води на четири години по-възрастния си съперник с 11:4 победи. За последно двамата играха четвъртфинал на Откритото първенство на Австралия. Надал бе контузен, но доигра мача, който загуби с 4:6, 2:6, 3:6./БЛИЦ