Носителят на 22 титли от Големия шлем, 14 от които от "Ролан Гарос" - Рафаел Надал, държа емоционална реч след загубата от Александър Зверев в мача от първия кръг в Париж - 3:6, 6:7(5), 3:6.

Победителят говори първо, но беше доста кратък. "Благодаря на Рафа от името на целия тенис свят, за мен беше чест. Гледам го още от детството си. Имах шанс да играя няколко пъти срещу него на този красив корт. Това е моментът на Рафа. Не искам да говоря много, защото този момент принадлежи на него", каза Зверев и предаде микрофона на испанеца, който на 3 юни ще навърши 38 години.

"Голямо благодаря, бяхте невроятни, за мен беше привилегия. Трудно ми е да говоря в момента", започна Надал под бурните овации на публиката.

"Вероятно това е последният път, в който заставам тук - пред вас. Не съм сигурен дали ще е така. Но ако е така, искам да ви кажа, че се наслаждавах. Чувствата днес са трудни за описване. Усещах любовта ви през цялото време - на мястото в света, което най-много обичам", продължи легендата.

"Поздравявам Саша за хубавия мач. Миналата седмица неслучайно спечели в Рим. Желая ти всичко най-добро до края на турнира", обърна се Рафа към Зверев.

"Знаете, че преминавам през много трудни две години, в които трябваше да лекувам контузии. Първа цел е изпълнена - да се върна и да играя на "Ролан Гарос". Бях конкурентен днес, имах шансовете си, но бях срещу много труден съперник. Трудно е да кажа какво ще се случи. Вероятно няма да се върна на "Ролан Гарос", но не мога да го кажа на 100%. Все още имам желание да бъда тук и се надявам да играя на този корт и на Олимпийските игри. Може би тогава ще кажа "бях дотук", още не го усещам това. Скоро пак ще бъда на този корт - за Олимпиадата. Цялата ми кариера премина тук, невероятно е. От дъното на душата си, с цялото си сърце, ви казвам, че искам да се видим отново!", завърши Рафаел Надал.

РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ МАЧОВЕТЕ ОТ „РОЛАН ГАРОС“ ПРИ МЪЖЕТЕ – ТУК
РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ МАЧОВЕТЕ ОТ „РОЛАН ГАРОС“ ПРИ ЖЕНИТЕ – ТУК