Испанският тенисист Рафаел Надар призна, че миналата година не е трябвало да участва на “Уимбълдън”. Той отпадна още във втория кръг на надпреварата, слез загуба от Лукаш Росол, а след това отсъства близо осем месеца от кортовете заради контузия в коляното. Дългата пауза го свали до номер 5 в световната ранглиса.

“Участвах на "Уимбълдън" през миналия сезон, защото обичам турнира, но не бях готов за него. Още след "Ролан Гарос" почувствах, че коляното ми просто отказва. Дадох си сметка, че след отпадането в Лондон няма да издържа да играя в друга надпревара до края на годината. Росол ме победи заслужено. Може би щеше да го направи и ако не бях контузен, но е факт, че загубих твърде много от миналогодишното си участие”, коментира Надал, който във витрината си държи 12 трофея от Големия шлем.

Програмата на тазгодишното издание на “Уимбълдън” е такава, че ако Надал и Роджър Федерер не запишат поражения на по-ранен етап ще се изправят един срещу друг на 1/4-финалите.

“Всички говорят за евентуалните сблъсъци с Роджър и Анди, но аз мога да играя срещу тях чак на 1/4-финалите и 1/2-финалите. Имам доста работа, докато стигна до тези фази. Не съм играл особено много на трева през последите две години, така че трябва да съм пределно концентриран още от първия си мач", коментира испанецът.