Световният №1 Рафаел Надал обърна аржентинеца Хуан Мартин Дел Потро с 7:5, 6:7(7), 4:6, 6:4, 6:4 и след 4 часа и 47 минути игра се класира за полуфиналите на „Уимбълдън“. Матадора ще спори с Новак Джокович за място на финала и вече е считан като фаворит за фаворит за титлата след сензационното отпадане на Роджър Федерер.

Надал имаше леко предимство в първия сет и го спечели със 7:5. Срещата вървеше гейм за гейм във втората част до 4:4, след което аржентинецът направи пробив и сервираше за сета. Испанецът обаче върна пробива и изравни за 5:5, а в тайбрека отстъпи със 7:9 точки.

С един решителен пробив Дел Порто взе третия сет с 6:4 и поведе в сблъсъка, но Надал не се предаде и след пробив поведе с 3:2 в четвъртата част, за да я спечели с 6:4 и да се стигне до решителен пети сет. Нивото на игра не спадна нито за момент, въпреки че двамата бяха прекарали на корта вече повече от четири часа. Надал проби отново за 3:2 и след това спаси два брейкбола на Дел Потро в следващия гейм, за да спечели с 6:4 и стигне до победата.

В същото време Джон Иснър стигна до първия си полуфинал на турнир от Големия шлем от 41-я опит. Американецът надви канадеца Милош Раонич с 6:7(5), 7:6(7), 6:4, 6:3 и ще се изправи срещу южноафриканеца Кевин Андерсън, който изненадващо изхвърли Роджър Федерер.

СХЕМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ „УИМБЪЛДЪН“ ПРИ МЪЖЕТЕ – ТУК

СХЕМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ „УИМБЪЛДЪН“ ПРИ ЖЕНИТЕ – ТУК