Най-популярният испански тенисист Рафаел Надал обяви официално, че Академията му в Майорка затваря врати заради пандемията от коронавирус. Световният №2 заяви, че децата намиращи се в базата са добре и за тях се полагат непрестанни грижи.

„Здравейте на всички, надявам се да сте добре в тези трудни дни. Както знаете в Академията имаме много специални обстоятелства, тъй като през годината млади тенисисти от 42 различни националности се подготвят в нея. Поради семейни и логистични причини много от тях останаха тук и наше задължение и отговорност е да се грижим за тях и уведомихме техните родители за това. В последните няколко часа бяхме в контакт със спортните власти и Министерството на здравеопазването на Балеарските острови да приемем съответните мерки, които са в съответствие с действащия закон. В резултат на тези разговори на треньорите, поддържащият и кухненският персонал им бе разрешено да останат и да се грижат за децата, които ще останат в Академията“, съобщи Надал в социалните мрежи.

„В събота тя затвори вратите си за външни посетители. Никой отвън няма достъп до базата. По този начин се опитваме да избегнем всякакви възможни зарази от чужбина. Искам да се възползвам и да изпратя съобщение, за да успокоя всички родители и да ви кажа, че децата ви са много добре и за тях се грижи страхотен екип от специалисти, който го прави всяка минута, за да гарантира здравето им. Знам, че бихте искали да бъдете с децата си и се надявам, че този момент ще дойде скоро. Искам да ви насърча да си останете у дома. Това са трудни моменти, но заедно ще ги преодолее“, добави Рафаел Надал.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА - ТУК!