Носителят на 22 титли от Големия шлем Рафаел Надал отказа участие на турнира от сериите "Мастърс" в Рим. Десеткратният шампион в надпреварата в италианската столица се възстановява от контузия на крака, която получи на Откритото първенство на Австралия през януари.

По този начин Матадора няма да може да "загрее" за любимия му турнир - "Ролан Гарос". Надпреварата, на който има 14 титли и при 15-а ще задмине Новак Джокович, който също е с 22 титли от Шлема. 

"Здравейте на всички! Съжалявам, че трябва да съобщя, че няма да мога да играя в Рим. Всички знаете колко много ме боли да пропусна още един от турнирите, които бяха толкова важни за мен, както професионално, така и лично, заради цялата обич и подкрепа на италианските фенове", написа Надал в социалните мрежи.

"Въпреки че имам подобрение през последните няколко дни, минаха много месеци, откакто не съм тренирал на високо ниво и процесът на адаптация отнема време. Остава ми само да го приема и да продължа да работя. Най-добри пожелания на всички", добави испанецът.

За последно Надал завоюва трофея в Рим през 2021 г. 

36-годишният испанец не е играл, откакто загуби във втория кръг на Откритото първенство на Австралия през януари.