Рафаел Надал (Испания) се класира за полуфиналите на турнира в Индиън Уелс с награден фонд 8,58 милиона долара, след като се справи с Ник Кириос със 7:6(0), 5:7, 6:4. Двубоят продължи  2:47 часа. Австралиецът направи и невъзможното, за да се противопостави на рекордьорът по титли в Шлема, и мачът беше повече от интересен.

35-годишният испанец допусна ранен пробив, но при 4:5 гейма и 15:30 при подаване на Кирьос успя да направи обрат. Стигна се до тайбрек, в който Надал беше безапелационен – спечели на нула.

Във втората част Кирьос, който нямаше загубен сет в турнира  досега, успя да изравни с единствен пробив в 12-ия  гейм.

В третия решителен сет обаче Надал натисна педала и логичното се случи.

"Мисля, че изиграх добър трети сет. Ретурите ми се  получаваха по-добре. Бях солиден и на сервис. Имах трудности само в един гейм в началото. Срещу Ник винаги имаш проблеми, когато той е мотивиран. Тенисът често се решава от няколко ситуации. След лошия  край на втория сет знаех, че старта на третия ще бъде много  важен и критичен за мен. Затова трябваше да удържа първите няколко гейма, а след това всичко може да се случи. Доволен съм, че успях", каза Надал.

Той се класира  за 11-и път за полуфиналите в Индиън Уелс, където ще срещне своя сънародник Карлос Алкарас. Младокът е определян като новото чудо на Испания в тениса и специалистите предричат изключителен мач между двамата сънародници.