Рафаел Надал имаше много тежък откриващ двубой на Мастърса в Рим, за което допринесе младият талант Яник Синер. Тийнейджърът и шампион от последното издание на София Оупън показа, че изобщо не е далеч от нивото на Матадора и имаше своите шансове, но опитът на испанеца натежа и той се наложи със 7:5 6:4 и така се класира за третия кръг, където го очаква сблъсък с Денис Шаповалов.

Местният представител започна вдъхновено като на два пъти повеждаше с пробиви, само че деветкратният шампион намираше сили да се върне в резултата и играта продължи напълно равностойно до 6:5 в полза на Рафа, пише tennis.bg.

Тогава последва маратонски гейм, в който видяхме първокласен тенис, ала в крайна сметка световният номер три наложи волята си, осигурявайки си успеха в първия сет. Събитията във втората част се развиха аналогично, тъй като отново Синер държеше инициативата и това доведе до аванс от 4:2 за финалиста от надпреварата в Маями, само че в този момент манакорецът превключи на съвсем друга предавка, която се оказа недостижима за младока и той трябваше да преглътне поражението.