Рафаел Надал разби носа си и имаше трудности в мача си от втория кръг на US Open срещу Фабио Фонини, но въобще не срещна такива проблеми при успеха си над световния №7 Ришар Гаске с 6:0, 6:1, 7:5 за 137 минути. Така испанецът записа 18-и успех в 18 мача над французина и продължава атаката си на 23-а титла от Големия шлем.

Надал спечели първите девет гейма в мача преди Гаске да успее да се запише в резултата. Това стана благодарение на грешка при ретур на испанеца, но френският тенисист вдигна тържествуващо ръце.

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

Матадора започна третия сет с пробив, но съперникът му успя да върне брейка в четвъртия гейм и изравни резултата на 2:2. Равностойното развитие на частта продължи до последния гейм, когато Надал направи нов пробив и това се оказа достатъчно за спечелването на мача.

Ришар Гаске е рекордьорът с най-много загуби от левичаря от Манакор. На второ място е сънародникът му Пол-Анри Матийо, който е претърпял поражения във всичките си 10 срещи с испанеца.

В следващия кръг на US Open Рафаел Надал ще играе срещу американеца Франсис Тиафо, който записа победа над Диего Шварцман от Аржентина със 7:6 (7), 6:4, 6:4.

РЕЗУЛТАТИ И ПРОГРАМА НА US OPEN ПРИ МЪЖЕТЕ
РЕЗУЛТАТИ И ПРОГРАМА НА US OPEN ПРИ ДАМИТЕ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК