Рафаел Надал победи Матео Беретини (Италия) с 6:3 6:2 3:6 6:3 и се класира за шестия си финал на Откритото първенство на Австралия. Испанецът има само една титла в Мелбърн,  спечелена през 2009 година.

Рафа чака за съперник в спора за трофея победителя измежду Стефанос Циципас и Даниил Медведев. Надал има до момента 20 титли от Шлема, колкото Новак Джокович и Роджър Федерер.  При победа на финала в неделя той ще превземе историческия връх в тениса.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

Матадора започна мощно и проби Беретини още в първия му сервис гейм, поставяйки на постоянен натиск бекхенда на италианеца. От своя страна Матео не успя да демонстрира силата и успеваемостта на ретура си.

Вторият сет премина още по-леко за Надал, който набързо дръпна убедително в резултата. Форхендът на Беретини съвсем закуца и по всичко личеше, че ще изостане с 0:2. Както и стана.

В третата част обаче италианецът заигра далеч по-добре. Нещата се развиваха равностойно до 3:3, когато форхендът на Надал го поведе на два пъти. В крайна сметка Беретини почти върна интригата, измъквайки сета.

В четвъртия обаче Надал проби в деветия гейм, след което напълно заслужено триумфира, записвайки победа №500 в кариерата си на твърди кортове.

Матадора, който се разплака след края на мача, остава непобеден през 2022, след като се завърна на корта за пръв път от август. Беретини не само няма победа над „тройката“ на турнир от Големия шлем, но не е преодолявал и състезател от топ 10 на най-голямата сцена.