Четирикратният първенец в надпреварата и шампион от последните две издания на турнира в Мадрид Рафаел Надал е притеснен преди сблъсъка си срещу Григор Димитров на 1/4-финал утре от 16:30 часа българско време. Испанецът се изказа изключително ласкаво за качествата на българина, който нямал пропуски в играта си.

„Когато става въпрос за Димитров, всичко ме притеснява. Той е много добър играч, подава отлично, а форхендът му е перфектен. Всъщност, играта му на бекхенд не е по-различна. Сечената топка също. Димитров се движи отлично по корта, което говори добре и за работата му с крака. Изобщо, той е много сложен за разгадаване опонент като цяло”, сподели Надал преди утрешния сблъсък.

„Димитров може да бъде победен само и единствено с много силна игра срещу него. Аз обаче съм подготвен добре и със сигурност ще се забавлявам, каквото и да се случи“, добави най-добрият испански тенисист.

Поставеният под номер 10 Григор Димитров отстрани осмия в схемата Стан Вавринка от Швейцария със 7:6(5), 3:6, 6:3 след почти два часа игра, а Надал елиминира италианеца Симоне Болели далеч по-лесно с 6:2, 6:2.