Световният номер 1 Рафаел Надал чистосърдечно си призна, че късметът го е спасил срещу Григор Димитров в четвъртфинала на Аустрелиън Оупън. В края на третия сет хасковлията имаше три възможности да дръпне с 2:1 сета, но не издържа на напрежението и допусна Рафа да се измъкне. В крайна сметка испанецът спечели с 3:6, 7:6(3), 7:6(7), 6:2.

"В третия сет бях късметлия. Измъчих се и ако не беше късметът, не се знае какво можеше да стане. Особено при единия сет бол Григор пропусна идеална възможност. Беше много лесна топка за него. Последва още една грешка. Просто всичко можеше да се случи в този сет. Днес беше тежък ден за мен, затова съм много щастлив, че стигнах до полуфинал", призна Надал.

"Григор има всичко, за да бъде номер 1 в света. Има прилика с Роджър Федерер и ако продължи да игаре по този начин, еволюцията ще го прати на върха", допълни най-добрият тенисист в света.

Испанецът благодари и на българските фенове, които не спряха да пеят и скандират името на Григор.

"Искам да благодаря на българските фенове, които създадоха невероятна атмосфера", каза още Надал в интервюто, което даде непосредствено след края на мача пред Джим Къриър.