Най-популярният испански тенисист Рафаел Надал изрази задоволството си след победата над Григор Димитров с 6:4, 6:1 в Монте Карло и разкри, че вятърът е повлиял най-много за играта и на двамата. Краля на клея призна, че той и най-добрият български тенисист са играл тенис от най-високо ниво през първия сет.

Winbet - победата е емоция! (18+)

"Чувствах се добре. Мисля, че в първия сет се игра висококачествен тенис. Във вторият имаше малко повече грешки, вятърът беше по-силен, особено в мача. Това, че има вятър е еднакво и двама ни и разбира се винаги оказва влияние върху играта. Това се случва, когато се играе на открито. Тези неща са част от тенис и просто се опитвате да бъдете готови. Трябва да се адаптирате, да намерите решение", сподели Надал след 17а-ата си поредна и общо 70-а победа в Княжеството, където е губил само 4 пъти. Само на „Ролан Гарос“ той има по-добър баланс – 86 успеха и 2 загуби.

"Щастлив съм от начина, по който играя. Първите два кръга изиграх повече от достатъчно, за да спечеля. Имах две убедителни победи срещу двама добри играчи. Първите мачове при завръщане след контузия винаги са трудни. В същото време, ние сме на различна настилка, на червени кортове след почти година. Така че това е добър старт за мен на сезона на клей", допълни Краля на клея.