ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Испанската звезда на тениса Рафаел Надал изненадващо се оттегли от турнира в Индиън Уелс в навечерието на мача си от първия кръг срещу Милош Раонич (Канада). Матадора разочарова всички, обявявайки, че още не е готов да играе на най-високо ниво.

37-годишният испанец се завърна в тениса през януари в Бризбейн след почти година отсъствие заради контузия на флексора на тазобедрената става. Той обаче пропусна Australian Open заради друга мускулна травма.

Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

На 3 март Надал загуби от Карлос Алкарас на демонстративно събитие в Лас Вегас, но изглеждаше готов за атака на четвърта титла в Индиън Уелс през кариерата си. Мястото на Рафа на турнира в Калифорния в качеството на щастлив губещ заема индиецът Сумит Нагал.

„С голяма тъга трябва да се оттегля от този невероятен турнир. Всички знаят колко обичам да играя в Индиън Уелс. Това беше и една от причините да дойда много рано, за да тренирам и да се опитам да се подготвя по най-добрия начин“, обяви носителят на 22 титли от Големия шлем.

„Работих усилено, но отчитам, че не съм готов да играя на най-високо ниво на толкова важен турнир. Не е лесно решение, всъщност е трудно, но не мога да лъжа себе си и хилядите фенове. Всички ще ми липсвате и съм сигурен, че турнирът ще има голям успех", допълни Надал.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!