Рафаел Надал защити титлата си от Мастърса в Канада и по този начин спечели пети трофей от надпреварата. Испанецът разби Данийл Медведев с 6:3, 6:0 за малко повече от един час на централния корт в Монреал.

Това е трето отличие за Рафа тази година след успехите в Рим и на „Ролан Гарос“, както и трофей №83 в колекцията му. За пръв път в кариерата си Матадора защити успешно титла на твърди кортове. След края на мача испанецът направи разочароващо изказване на феновете си. Той обяви, че няма да играе на турнира в Синсинати през тази седмица.

Winbet - на един клик разстояние! (18)

Финалът в Монреал започна равностойно, но Надал намери ритъма си и изигра перфектен четвърти гейм. Руснакът изостана с 30-40, а след това допусна двойна грешка и испанецът вече имаше аванс от пробив и 3:1. Действащият шампион затвърди брейка с гейм на нула, в който направи няколко директни точки от сервис. Руснакът обаче намери началния си удар и остана в първата част за 2:4. Рафа обаче продължаваше да доминира и спечели сета с 6:3.

На старта на втората част Медведев записа две двойни грешки и така испанецът стигна до пробив. Матадора затвърди брейка след още няколко перфектни комбинации, а двойните грешки на световния №9 не спираха. Така руснакът се изправи пред още един брейкбол, а бекхенд в аут на Медведев даде преднина на шампиона от 3:0. Руснакът направи нова двойна грешка и Надал поведе с 5:0 и след това с лекота завърши мача.