Участващият с "уайлд кард" Рафаел Надал се класира за втория кръг на турнира по тенис на клей в Бостад (Швеция) от сериите АТП 250 с награден фонд 579 320 евро. На старта легендарният испанец елиминира друг участващ с "уайлд кард" състезател - 21-годишния Лео Борг (Швеция) с 6:3, 6:4. Двубоят продължи час и 26 минути.

По един пробив в двата сета бе достатъчен за Рафаел Надал да преодолее съпротивата на сина на именития бивш шведски тенисист Бьорн Борг.

Във втория кръг 38-годишният испанец ще срещне петия в схемата Камерън Нори от Великобритания.

Рафаел Надал в тандем с норвежеца Каспер Рууд вече започнаха с победа и надпреварата при двойките и достигнаха до четвъртфиналите.

Квалификантът от Казахстан Тимофей Скатов отстрани представителя на Япония Таро Даниел с 6:7(7), 6:2, 7:6(4) в двубой, продължил три часа и 34 минути.

Скатов ще играе срещу третия поставен Талон Грийкспор (Нидерландия) в следващия етап на турнира.

Победа в първия кръг постигна и бразилецът Тиаго Монтейро над аржентинеца Федерико Кория с 6:1, 6:3 и очаква сблъсък с втория поставен Каспер Рууд от Норвегия.

Противник на водача в схемата и шампион от 2023 година Андрей Рубльов (Русия) във втория кръг ще бъде 23-годишният аржентинец Тиаго Агустин Тиранте, който се справи на старта с квалификанта от Португалия Жайме Фария след обрат с 3:6, 6:1, 6:4 за час и 58 минути игра.