ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Рафаел Надал трябваше да преживее тежко разочарование още във втория кръг на Australian Open, след като не само отпадна от Макензи Макдоналд, но и го стори след нова контузия.

Травмата дойде в бедрото – област, в която Матадора е имал проблеми и преди.

"Истината е, че Макензи играеше тенис на много високо ниво, докато аз не се справях толкова добре. Въпреки това продължавах да се боря и имах своите шансове, но изведнъж всичко за мен приключи. Става дума за контузия в лявото бедро.

През последните няколко дни изпитвах известно напрежение в тази област, само че днес нещата ескалираха неочаквано. Все още не мога да кажа повече за травмата, защото тя се появи напълно неочаквано и тепърва ще трябва да си направя необходимите изследвания. Честно казано, съм безкрайно уморен да говоря за контузиите си.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Мислех си да се откажа от мача, тъй като изобщо не можех да удрям от бекхенд, както и да се движа нормално, ала не исках да се оттеглям по този начин в ролята си на защитаващ шампион. Не съм се консултирал с екипа си дали да продължавам, или не. Достатъчно голям човек съм, за да вземам тези решения сам. Раздадох се до последната точка.

Понякога ти е трудно да приемаш подобни обстоятелства и е уморително на трети пореден турнир от Шлема да не съм в нормалната си физическа кондиция. Моментът е наистина тежък, само че ще трябва да го приема и да продължа напред. Няма как да се оплача от живота си, но бих излъгал, ако ви кажа, че не се усещам разбит психически. Надявам се да не става въпрос за нищо сериозно.

Десетки пъти съм преминавал през подобни неща в кариерата си и мисля, че отново съм готов да го направя. Неприятно е най-вече, защото се имах за готов да играя без физически лимити в Мелбърн и сега изпитвам сериозна доза тъга и умора от случващото се с мен. Сега е време за възстановяване и ако всичко е наред, то скоро ще обявя графика си за следващата част от сезона", сподели рекордьорът по титли от Шлема.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК