Рафаел Надал направи триумфално завръщане на твърдите кортове, спечелвайки си място в трети кръг на турнира в Индиън Уелс с лесна победа над американеца Райън Харисън.

Поставен едва пети в турнира, който спечели през 2007 и 2009 година, Надал изигра първия си мач на твърда настилка от почти една година. След няколко напрегнати момента в първия сет, той успя да надиграе 73-ия в света Харисън със 7:6, 6:2 за час и 33 минути.

Бившият номер едно, който бе аут за седем месеца с травма в коляното, се завърна с две титли и един финал на клей турнир в Латинска Америка. Испанецът се приближи до четвъртфинал с Роджър Федерер.

Швейцарският действащ шампион успя да достигне 3-и кръг след бързи 6:2, 6:3 срещу Денис Истомин от Узбекистан за 57 минути игрално време. Федерер, втори в света зад Новак Джокович, търси първия си трофей за 2013 година, след като не успя да защити титлите си в Ротердам и Дубай.

При жените действащата шампионка и първа поставена Виктория Азаренка успя да се класира за 3-и кръг с победа с 6-4, 6-1 над двукратната шампионка тук Даниела Хантухова. 4-ата поставена Анджелик Кербер пък отстрани с 6-3, 6-2 румънката Ирина-Камелия Бегу.