Носителят на 11 титли от големия шлем Рафаел Надал продължава възстановяването си от контузията на коляното, която го измъчва от няколко месеца. Испанецът заяви пред "Ройтерс", че все още усеща болки в левия си крак.

"Полагам максимални усилия, правя всичко, което лекарите ме съветват и мисля, че нещата вървят добре, доколкото е възможно. Ще видим какво ще е състоянието ми в следващите няколко седмици, като целта ми не е да се възстановя бързо, а да се възстановя напълно. Това, от което имам нужда, е малко повече време. Ще се върна на корта, когато болката изчезна напълно", заяви 26-годишният испанец.

"Тенисът е много натоварващ и изискващ спорт. Когато се играе на твърда настилка, колената няма как да не реагират. На бързите кортове тялото е подложено на много голямо напрежение и човешкият организъм достигна своя лимит. Моите проблеми са свързани с коленете, при другите тенисисти проблемите са други. За човек на 26-годишна възраст и при този натоварен начин на живот, мисля, че тялото ми се справя добре", каза още Надал.