Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Рафаел Надал допусна най-унизителната си загуба на турнир от Големия шлем за последните седем години, след като в мач от втория кръг на “Уимбълдън” загуби от Лукаш Росол, който е № 100 в световната ранглиста.
 
Чехът, който в предишните си участия на турнира винаги отпадаше в първия кръг, се наложи с 6:7, 6:4, 6:4, 2:6, 6:4 над двукратния шампион от “Уимбълдън” и носител на 11 титли от Големия шлем.
 
Поражението на Надал се счита за една от най-големите изненади в историята на турнира в “Ол Инглънд Клъб”. Това е най-ранното отпадане на испанеца от турнир от Шлема от 2005 г. насам, когато беше елиминиран във втория кръг на “Уимбълдън” от Жил Мюлер от Люксембург.
 
Двубоят между Рафаел Надал и Лукаш Росол на централния корт беше прекъсната за 45 минути в петия сет, за да може да бъде спуснат покрива. Испанецът игра на финал в последните пет турнира от Големия шлем, но не успя да се справи с невероятното представяне на чеха.
 
По време на мача Надал се оплака на съдията, че 26-годишният му съперник постоянно подскача на основната линия и има разсейващия противника навик да размахва ракетата си наляво и надясно при подготовка за изпълнение на сервис.
 
Росол, който едва за трети път в кариерата си играеше петсетов мач, спечели победната точка с 22-рия си ас в мача. В следващия кръг чехът ще играе срещу поставения под № 27 Филип Колшрайбер от Германия.