Рафаел Надал отстрани Давид Налбандиан след 4:6, 7:5, 6:4 и се класира на полуфиналите на турнира в Индиън Уелс. Следващият съперник на испанеца ще бъде Роджър Федер, а двубоят им ще е повторение на полуфинала на Аустрелиън Оупън.
 
Федерер имаше по-лек мач на четвъртфиналите. Швейцарецът победи Хуан Мартин дел Потро с 6:3, 6:2 за малко повече от един час. Това е четвъртият му успех над аржентинеца през тази година.
 
Лидерката в световната ранглиста при жените Виктория Азаренка отстрани Анжелик Кербер от Германия след 6:4, 6:3 и ще играе на финал в шести пореден турнир. Това е 22-ата поредна победа за беларускинята, като тя прави най-добрия старт на сезона при жените от 1997 г. насам, когато Мартина Хингис записа 37 последователни успеха.
 
Съперничка на Азаренка на финала ще бъде Мария Шарапова, след като Ана Иванович прекрати участието си в мача с рускинята заради контузия на хълбока. Сръбкинята загуби първия сет с 4:6 и водеше с 1:0 във втория, когато реши да се откаже. Това беше първият мач между двете след финала на Аустрелиън Оупън 2008, спечелен от Шарапова.